2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az "elsietett EU-csatlakozás" kockázataira figyelmeztet a német CSU szóvivője

2006. január 04. 11:22, utolsó frissítés: 11:22

Románia és Bulgária "elsietett európai integrációjának" kockázataira hívta fel a figyelmet a német Keresztény-Szocális Unió (CSU) Bundestagbeli frakciójának európai ügyekkel foglalkozó szóvivője. Thomas Silberhorn úgy értékelte, a két ország csatlakozása akár 2008 utánra is elhalasztódhat.

Thomas Silberhorn elmondta, noha a CSU támogatja Románia és Bulgária integrációját, azt kéri tőlük, hogy teljesítsék a csatlakozás minden feltételét, és úgy véli, hogy a csatlakozási szerződéseket csak akkor kellene ratifikálni, amikor a két ország minden feltételt teljesít.

– Jelenleg ez a helyzet nem áll fenn, az Európai Bizottság őszi jelentése pedig komoly hiányosságokról számol be, például a korrupció elleni harc és az igazságszolgáltatás területén. Ezért várjuk a 2006 tavaszán esedékes kiegészítő és döntő jelentést.

Silberhorn kifejtette, ha Románia és Bulgária az EB döntése alapján legkésőbb 2008-ban csatlakozhat az Európai Unióhoz, akkor is, ha nem teljesítik a feltételeket, "megszűnne minden motiváció e feltételek teljesítésére". (szabadság/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS