2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Letartóztatásban a gyermekverő székelyudvarhelyi csendőr

2006. január 04. 11:42, utolsó frissítés: 11:42

Letartóztatták azt a székelyudvarhelyi csendőrt, aki társával együtt több gyermeket megvert december 31-én este a szentegyházi termálfürdő közelében. A két járőr mobiltelefonokat és egy zsebkést is elvett az áldozatoktól. Mint kiderült, Szilveszter estéjén öt fiú és egy lány – mindannyian 14–16 évesek – a szentegyházi termálfürdő felé tartva tűzijáték-rakétát dobtak az útszéli árokba, miközben egy mellettük elhaladó autóból rájuk dudáltak.

Az áldozatok beszámolói szerint, mikor a petárda robbant, az autó visszafordult, ketten kiugrottak a járműből. Az egyik, mintegy 1,90 m magas férfi két kiskorút kezdett ütlegelni – a többiek elszaladtak. Az egyik gyermek zsebét kiürítették, egy mobiltelefont, pénzt és zsebkést is elvettek tőle, majd közölték: barátaival együtt 15 perc múlva legyen a szelterszi útkereszteződésnél, és mindent visszaadnak.

A kereszteződésnél a csendőr a visszatérők közül további két fiút megütött, majd egy harmadikat több ütéssel földre döntött, a földön tovább rugdosta a hátát és a gyomrát. A beszámolók szerint társa hiába próbálta visszatartani. Egy másik fiútól is elvették mobiltelefonját és zsebkését, majd hazaküldték; két másik a jeges patakon átszaladva menekült el.

A nyomozás szerint az egyik támadó, a 27 éves A. C. szakaszvezető az udvarhelyi csendőralakulatnál, társa 23 éves, szintén udvarhelyi lakos, az előbbi szomszédja. A csendőr munkaszerződését azonnali hatállyal felbontották, a Hargita Megyei Törvényszék utasítására rablás gyanújával hétfőtől 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték.

A Hargita megyei csendőrség vezetője bocsánatot kért a szülőktől, és elmondta, a vétkes korábban szolgálati kötelezettségeinek eleget tett, magatartása példaértékű volt. (hargita népe)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS