2021. január 22. péntekVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Idén is árvizekre kell számítani – áramkimaradás Moldvában a havazás miatt

2006. január 04. 15:55, utolsó frissítés: 15:59

Az utóbbi pár napban az enyhe időjárás miatti áradások több mint 50 települést érintettek. Két megyei út és egy főútvonal károsodott, az ár négy hidat és gátat sodort el. Két Vrancea megyei település járművel egyelőre megközelíthetetlen – így szól a belügyminisztérium összegzése.


Vízügyi, meteorológiai szakemberek szerint idén májusban és júliusban valószínűleg újabb árvíz-hullámra kell számítani. Erdélyi, máramarosi és munténiai vidékeken a tavaszi-nyári vízmennyiség megközelíti a ’70-es évek rekord-árvizeit okozó mennyiséget – ez az előrejelzés.

A kedd esti havazás és erős szélvihar miatt Moldvában 151 településen szűnt meg az áramszolgáltatás, mivel nyolc távvezeték megrongálódott. Az Electrica áramszolgáltató 298 transzformátor-állomás újrabekapcsolásán dolgozik reggeltől.

A Fekete-tengeren Midia kikötőjét lezárták, mert egy tengeri mérföld alá csökkent a látótávolság a ködben. A konstancai kikötőben horgonyzó hajók kapitányait külön figyelmeztették a biztonsági előírások betartására. A Duna-csatornán is köd nehezíti a hajóforgalmat. (mix fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS