2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Történelmi csúcson zárt a BET index

2006. január 05. 11:07, utolsó frissítés: 11:07

Szerdán történelmi csúcson, 7000 pont felett végzet a bukaresti értéktőzsde 10 válogatott részvényének BET indexe. A tőzsdemutató szerdán 3 százalékot meghaladó mértékben erősödött, az elmúlt 12 hónapban több mint 60 százalékkal emelkedett.

A külföldi befektetők növelik vásárlásaikat Romániában, részben amiatt, hogy az ország várhatóan 2007-ben EU-tag lesz, miközben folyik a bankszektor privatizálása, és összességében komoly az érdeklődés a feltörekvő piacok iránt.

A BET index szerdán 3,4 százalékkal 7045,83 pontra nőtt; az olajipari Petrom és a BRD bank árfolyama egyaránt 5 százalék feletti nyereséggel zárt. A tavalyi napi átlagos forgalom négyszeresére, 8 millió euróra nőtt. A szerdai forgalom 20 millió euró körüli volt.

Piaci elemzők szerint a román értéktőzsde idén is vonzza majd a befektetőket, mivel számos cég tervezi a tőzsdei megjelenést. Idén kerül sor egyebek között a Romtelecom távközlési vállalat és a hamarosan privatizálásra kerülő CEC takarékpénztár tőzsdei bevezetésére is. (mti/reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS