2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kisebbségi törvény: az RMDSZ nem változtat az álláspontján

2006. január 05. 11:43, utolsó frissítés: 13:29

A következő időszakban minden pártérdekeket és büszkeséget alá kell rendelni az integráció ügyének, és mindenkinek, politikai hovatartozástól függetlenül arra kell összpontosítania, hogy Románia 2007. január 1-jétől tagja legyen az Európai Uniónak – jelentette ki Markó Béla miniszterelnök-helyettes tegnap Bukarestben. A csatlakozást az RMDSZ elnöke a jelenkor történelmének legfontosabb pillanataként értékelte.

A szövetségi elnök a sajtótájékoztatón ismételten nyomatékosította, hogy az RMDSZ nem mond le a kisebbségi törvényről, véleménye szerint a tervezetnek a parlamenti vakáció ideje alatt is a képviselőházi bizottságok üléseinek naprendjén kellene szerepelnie.

Újságírói kérdésre válaszolva, Markó elmondta, az RMDSZ nem hajlandó változtatni álláspontján, leszögezve, azoknak kellene újragondolniuk álláspontjukat, akik a kormányprogram kidolgozásakor egyetértettek a kulturális autonómia jogi kereteit megteremtő kisebbségi törvény elfogadásával, az utóbbi időben azonban épp az ellenkezőjét tették és nyilatkozták ennek. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS