2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem indult be a forgalom a Vöröstoronyi-szorosban

2006. január 05. 13:57, utolsó frissítés: 14:03

Továbbra sem sikerült elhárítani a sziklaomlás veszélyét az Olt völgyében, miután az elmúlt napokban végrehajtott robbantások nem hozták meg a várt eredményt. A DN7-es országút Râmnicu Vâlcea és Nagyszeben közötti szakaszát, Căineni helység közelében a lezúdult föld- és sziklatömeg már több mint egy hete elzárta, és tette lehetetlenné a közúti és vasúti közlekedést a Vöröstoronyi-szorosban.

A katasztrófavédelem ma reggel is tovább dolgozott a törmelék eltakarításán azért, hogy délután legalább egy sávon beindulhasson a forgalom. Gheorghe Dobre szállításügyi miniszter közölte, a tervek szerint holnaptól az Olt völgyében már csak 11 és 16 óra között szünetelne a forgalom – a munkálatok folytatása érdekében.

Csütörtök délelőtt ipari alpinisták dolgoznak 150 méter magasságban a sziklafalakon, hogy elmozdítsák a kilazult sziklatömböket. Robbanószereket már nem használnak, mert attól tartanak, hogy túl nagy mennyiségű sziklatörmelék zúdulna alá.

A Vöröstoronyi-szoros lezárása miatt naponta mintegy 10 milliárd lejes veszteség éri a szállítókat, mert jelenleg több mint 100 kilométeres kerülőt kell tenniük az autósoknak - mondta a bukaresti Új Magyar Szónak Radu Dinescu, az Országúti Fuvarozók Országos Szövetségének (UNTRR) főtitkára. Szerinte a szállítók gondjait az is növeli, hogy a kerülőutak minősége rosszabb, ami az üzemanyagköltséget és a szállítási időt is megnöveli. (libertatea/úmsz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS