2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Erős havazás és földcsuszamlások a déli országrészben

2006. január 06. 13:26, utolsó frissítés: 13:26

Az időjárás előrejelzések szerint a hét végén erős havazásra lehet számítani Moldvában, Dobrudzsában, Munténiában és Olténiában. Ugyanakkor az erős szél hófúvásokat okoz majd. Az országos meteorológiai szolgálat igazgatójának tájékoztatása szerint pénteken 15 órát is tarthat a heves havazás.

A hóval borított jégréteg miatt több megyei úton is akadozik a közlekedés. A környezetvédelmi minisztérium 26 megye vezetőségét figyelmeztette a várható mostoha időjárási körülményekről.

A csapadékmennyiség az említett régiókban, különösen a Havasalföldön 12 óra alatt meghaladhatja a 15 litert négyzetméterenként. Bákó megyében havazás és viharos szél nehezíti a közlekedést, a Prahova völgyében néhány centiméteres hóréteg borítja az utat.

Mehedinti megyében az esőzést követő havazás néhány települést elzárt a külvilágtól, az északi részén a hókotrók képtelenek tisztán tartani az utakat, a megye déli részén pedig az ár megrongált egy hidat. Gorj és Prahova megyében földcsuszamlások veszélyeztetik 300 család lakhelyét.

A sűrű köd és a heves széllökések miatt csütörtökön bezártak három Fekete-tenger menti kikötőt: Konstancát, Midiát és Mangaliát. A térségben óránkénti 60 kilométeres sebességgel vágtatott a szél. A konstancai kikötőt ma éjjel újra megnyitották, a másik kettő zárva marad. A Duna-csatornán a forgalmat továbbra is korlátozzák. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS