2021. március 4. csütörtökKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kétségesnek tartják Románia csatlakozását az európai liberálisok

2006. január 18. 12:14, utolsó frissítés: 12:51

Silvana Koch-Mehrin, az Európai Parlament liberális frakciójának helyettes vezetője szerint kétséges Románia és Bulgária 2007. január 1-jei uniós csatlakozása, a CIA-börtönökkel kapcsolatos vádak miatt – tájékoztat a Deutsche Welle. Ha a vádak igaznak bizonyulnak, akkor ez az EU-partnerek bizalmával való visszaélést jelenti, a csatlakozás pedig nem lesz lehetséges a kitűzött időpontban – mondta.


Ezzel szemben Anca Boagiu, az EU-integrációs szaktárca vezetője tegnap kijelentette: Románia nem kap figyelmeztető leveleket az Európai Bizottságtól a májusi országjelentés előtt, és elvileg nincs ok a védzáradék alkalmazására. Boagiu szerint Románia eredményeket fog elérni a korrupció elleni harcban, annak ellenére, hogy az előrelépés lassú volt az infrastruktúra hiánya miatt is. Hangsúlyozta, az EU nem korrupt személyek nevét tartalmazó listákat kért Romániától, hanem azt, hogy az igazságszolgáltatás korrekt és átlátható módon működjön.

Az Európa Tanács a hét elején felszólította Romániát és Bulgáriát: február 21-ig nyújtsanak be jelentést a CIA-börtönök ügyében – jelentette a Novinite bolgár hírügynökség. A szervezet egy bizottságot állított fel az ügy kivizsgálására, amelyet Dick Marty vezet. (hn/hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS