2020. aug. 3. hétfőHermina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Copost is telefonon fenyegették?

2006. február 03. 11:12, utolsó frissítés: 11:12

George Copost telefonon megfenyegette Sorin Roşca Stănescu, Sorin Ovidiu Vântu és Liviu Luca, akik azt követelték, hogy szavazza meg a kormányülésen a Petrom-részvények 8%-ának megvásárlását – közölte csütörtökön Dan Voiculescu. A Konzervatív Párt elnöke ezt Traian Băsescu államfőt bírálva jelentette ki, akiről azt mondta, hogy a kormányon belüli érdekcsoportokról beszél, de konkrét információk nélkül.

"Copost felhívták telefonon a kormányülés előtt, a vonal másik végén Sorin Rosca Stãnescu volt, aki aztán átadta a kagylót a vele egy szobában levő Lucának és Vântunak. Az üzenet az volt: Ha nem írod alá, kinyírunk!" – mondta Voiculescu. Hozzátette, a "kinyírunk" kifejezés a Traian Bãsescu elnök és Sorin Rosca Stãnescu újságíró közti tavaly nyári botrányban is megtalálható. Arra a kérdésre, hogy Copos jelezte-e valamilyen formában ezt a telefonbeszélgetést, a PC elnöke kifejtette, az információk akkor lettek volna hitelesek, ha a beszélgetést rögzítették volna. Voiculescu szerint Copos egyetlen reakciója az volt, hogy nem szavazta meg a szóban forgó rendeletet.

George Copos, Sorin Roşca Stănescu és Liviu Luca megerősítették, hogy beszéltek telefonon, de tagadták, hogy a részvények eladása szóba jött volna. (mfax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS