2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

1%: a SMURD kapta a legtöbbet

2006. február 07. 13:28, utolsó frissítés: 13:33

Az 1 százalékos adótámogatás révén több mint 2,7 milliárd régi lejt utaltak tavaly a SMURD számlájára, amivel a sürgősségi szolgálat országos szinten első helyen áll az összeg nagyságát tekintve – jelentette ki tegnap dr. Raed Arafat, a rohammentő- szolgálat vezetője.

Az E.U.R.O.P.A. kommunikációs egyesülettel közösen szervezett népszerűsítési akció következtében nemcsak Maros megyei lakosok, hanem Bukarest és jó néhány megye is hozzájárult a SMURD támogatásához – írja a Népújság. A marosvásárhelyiek voltak a legadakozóbbak: 1,98 milliárd lejt gyűjtöttek össze.

A pénzből megvásárolt mentőautót tegnap állították ki Marosvásárhelyen a főtéri virágóra mellett, hogy mindenki láthassa, mire költötték a pénzt. Eredetileg a dédai és dicsői mentőszolgálatokhoz szándékoztak új mentőautókat vásárolni, de a begyűlt összeg oroszlánrészét Marosvásárhely lakossága adta össze, ugyanakkor a pénzből nem lehetett volna egy vadonatúj, csúcstechnológiával felszerelt mentőkocsit vásárolni.

A főtéren látható jármű egy 2 éves, 67.000 kilométerben levő mentőautó, ami 65.000 euróba került. Maros megyét csak Kolozs megye körözte le az 1 százalékos adótámogatásokból begyűlt összeg nagyságát tekintve. (népújság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS