2022. január 28. péntekKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szabadlábra helyezik Csibi Istvánt

2006. március 22. 16:33, utolsó frissítés: 16:49

Elrendelte ma Csibi István szabadlábra helyezését a suceavai fellebbviteli bíróság, miután elfogadta ügyvédei fellebbezését az egyetlen még érvényben lévő előzetes letartóztatási parancs ellen.


Mariana Ştefan ügyvéd kifejtette a Mediafax hírügynökségnek: a suceavai bíróság korábban elfogadta az ügyészek által benyújtott letartóztatási kérelmet, ők ezt fellebbezték meg. Mivel ez volt az egyetlen érvényben lévő letartóztatási parancs Csibi István ellen, így elhagyhatja a botoşani-i börtönt.

A fellebbviteli bíróság szóvivője, Gabriela Rata szerint a szabadlábra helyezéshez szükséges iratokat holnap küldik át Botoşaniba, így a csíkszeredai üzletembert már holnap kiengedhetik. Csibi ellen több vádpontban (bűnszövetkezet szervezése, korrupció, adócsalás) indult kivizsgálás és eljárás. Emberölési kísérletért öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, de az ítéletet nem lehet végrehajtani, mivel megfellebbezték azt.

Csibivel együtt szabadlábra helyezik az ügy többi vádlottját, Tankó Róbertet, Katona Jánost, Moise Flueraşt, Ştefan Gogut és Dănuţ Andrei Gîrlescut is. A Hargita megyei pénzügyőrség főfelügyelőjét, Flueraşt, és helyettesét, Gogut csúszópénz elfogadásával és közérdek elleni munkahelyi visszaéléssel vádolják. A vád szerint Csibi négy milliárd lej értékben vesztegette meg a pénzügyőrség vezetőit, akik ennek fejében nem végeztek vizsgálatokat cégeinél. (mfax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS