2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Csibi megfenyegette Kurkó János Györgyöt?

2006. március 23. 18:47, utolsó frissítés: 23:17

„Eljött a te időd, meg fogsz halni, te szemét” – hallhatta tegnap este 22 óra 15 perckor telefonon Kurkó János György, csíkszeredai üzletember, akit saját vallomása szerint maga Csibi István hívott tegnap alig négy órával szabadulása után.


„Közel két éven át csend volt a városban. Már aznap, amikor Csibi Istvánt kiengedték, el is kezdődtek a fenyegetések. Az üzenet pedig tiszta: eljött az idő, hogy éltemmel fizessek azért, amiket tettem” – nyilatkozta ma a Realitatea Tv-nek Kurkó János György, egyike azoknak, akik annak idején feljelentették a hírhedt „neptunost”, és aki azóta is kulcsfontosságú tanúnak számított több ügyben is.

A csíkszeredaiakat – főként, akik korábban valamilyen kapcsolatban álltak Csibivel – meglepetésként érte az üzletember szabadon bocsátása. „Ha szabadon engedik hóhérodat, nem lehetsz boldog, és hálás az igazságszolgáltatásnak, amiért megtette ezt” – nyilatkozta az ügy kapcsán Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.

Kurkó ugyanakkor leszögezte: „nagyon veszélyes, és remélem, hogy a suceavai bíró urak, akik így döntöttek, hallják az üzenetem, ami szerint vagy nem egészségesek, vagy nem kompetensek, vagy korruptak”. Magyari Tibor, Csibi volt személyi titkára pedig elmondta, bármire fel van készülve, mert ezek az emberek bármire képesek.

A rendőrök egyébként azt tanácsolják valamennyi érintettnek, aki nem érzi biztonságban magát, hogy forduljon magán őrző-védő cégekhez, mivel a rendőrséget a törvény nem hatalmazza fel ilyen jellegű tevékenységre. (hírszerk./realitatea tv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS