2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Csibi-ügyben sajtótájékoztatott Kurkó, Ráduly és Szondy

2006. március 24. 16:05, utolsó frissítés: 16:08

„Az igazságszolgáltatás munkáját nincs miért kommentálni. Nem mentettek fel senkit, Csibi István csak szabadlábon védekezhet az ellene még mindig fennálló vádak ellen” – hangsúlyozta Szondy Zoltán csíkszeredai újságíró azon a mai sajtótájékoztatón, amelyet Csibi István szabadlábra helyezése kapcsán tartott Kurkó János György üzletemberrel és Ráduly Róbert Kálmán polgármesterrel közösen.


Szondy azt is elmondta, feszülhetnek ugyan ellentétek egyes személyek vagy intézmények között, a bűnözés ellen közösen lépnek fel, pártszínektől függetlenül.

Kurkó János György, akinek korábban három autóját is felgyújtották máig „ismeretlen” tettesek, és számos fenyegetés is érte, azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt két évben megszűnt a terror, és ő hisz abban, hogy azon intézmények, amelyek valamikor együttműködtek Csibi Istvánnal, ma már nem tennék ugyanazt.

Szerinte Csibi soha nem fogja beismerni vétkeit, és ahogyan értesült, továbbra is szándékában áll kiegyenlíteni a számlákat. De Kurkó szerint lehet bízni abban, hogy a csíkszeredaiak nem fogják még egyszer megengedni, hogy elfajuljanak a dolgok, és kiközösítik a közéjük nem illő személyeket.

Ráduly Róbert Kálmán szerint „csak egymást védhetjük meg”. Ennek pedig egyik módszere a polgármester szerint, hogy a lakosságnak, amint valamiféle, a „régi időkre emlékeztető” rendellenességet észlel, értesítenie kell a polgármesteri hivatalt. „A polgári összefogásnak ilyenkor kell megmutatkoznia” – szögezte le Ráduly.

Bár az Antena1 tévécsatornának nyilatkozva tegnap Csibi István leszögezte, nem fenyegette meg Kurkót, és az üzletember által említett időpontban éppen autóban ült, útban Csíkszereda felé, a mai sajtótájékoztatón Kurkó hangsúlyozta, egészen biztos abban, hogy a tegnapelőtti telefonáló Csibi István volt.

Álláspontját azzal indokolta, hogy nem két éve hallotta utoljára Csibi hangját, legutóbb három héttel ezelőtt a suceavai törvényszéken szembesült vele. A fenyegetés miatt hivatalosan is panaszt tesz a bíróságon.

A polgármester szerint pedig alaptalanok Csibi Istvánnak szintén az Antena1-en elhangzott vádjai, amelyek értelmében polgármesteri minőségében egyes érdekcsoportokat támogatna, és ezért próbálja őt félreállítani.

Egyébként Kurkó, Ráduly és Szondy is kijelentette, egyikük sem igényelt védelmet, nem vette, és nem is veszi igénybe őrző-védő cégek szolgáltatását, bár a rendőrség ezt tanácsolta. A rendőrségi illetékesek azzal indokolták kijelentésüket, hogy a szervet a törvény nem hatalmazza fel erre a feladatkörre. Ennek kapcsán viszont Szondy Zoltán kissé csodálkozott, mondván, két évvel korábban számos rendőr próbált vigyázni rá. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS