2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sajtótájékoztatót tartott Csibi István

2006. március 27. 12:12, utolsó frissítés: 19:32

Sem a börtönben, sem szabadulásom után nem foglalkoztatott a bosszú gondolata – állította Csibi István szombati csíkszeredai sajtótájékoztatóján. Az üzletember ártatlannak vallja magát, és azt is tagadja, hogy csütörtök este telefonon megfenyegette volna Kurkó Jánost.


Csibi kifejtette: kizárólag családjával és üzleti ügyeivel kíván foglakozni, és ígéretet tett, hogy ezután nem zárkózik el a sajtótól. Ezentúl bármit lehet írni róla, mondta, de hozzátette: alkalmazottai tetteiért nem tud fellősséget vállalni. Ügyvédje, Lucia Furtuna hozzátette: a csíkiak nem is félnek Csibitől. Ennek bizonyítására egy bukaresti közvélemény-kutató intézet felmérésére hivatkozott: a telefonos lekérdezéskor állítólag a 332 megkérdezettből mindössze 14 személy tartotta közveszélyesnek az üzletembert.

Csibi a Krónika kérdésére cáfolta, hogy etnikai töltetet szánna adni ügyének, bár néha neki is az az érzése, hogy “a politikusok igyekeznek etnikai ügyet faragni mindebből.” Ügyvéde ugyanakkor megjegyezte: Csibi cégeinek alkalmazottai 70%-ban román nemzetiségűek, ami szerinte nyugtalaníthat bizonyos érdekcsoportokat – köztük a városi tanácsot.

Ugyancsak kérdésre válaszolva felelte, semmilyen érdekellentéte nem volt az RMDSZ-szel, és cáfolta, hogy valaha is találkozott volna Verestóy Attilával, sógorával, Ferenczy Károllyal viszont igen.

Az utóbbi napokban személyét ért támadásokkal kapcsolatosan elmondta, míg az ellene nyilatkozók közül többen is tanúk az ellene folyó ügyekben, Szondy Zoltánt nem sorolja a “többiek" közé, hiszen az újságíró korábban látogatást tett irodájában. Róla nem tudok mást mondani, mint hogy barátomnak tartom – fogalmazott az üzletember. Később hozzátette: nem tudja, miért haragszanak rá ezek az emberek, vagy mitől tartanak; ő nem haragszik rájuk.

A vállalkozó elmondta, védelmet kért az illetékes hatóságoktól. A félreértéseket és félreértelmezéseket elkerülendő inkább minden lépésemet kövessék a hatóságok, minthogy ismét cselszövés áldozata legyek – mondta. (krónika, hargita népe)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS