2020. november 1. vasárnapMarianna
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Fidesznek kampányol az EMNT

2006. április 12. 16:35, utolsó frissítés: 16:42

Nyilatkozatban jelzi a magyarországi jobboldali erők iránti elkötelezettségét Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke. A szerkesztőségünkbe eljuttatott, szerdai keltezésű nyilatkozatban a püspök üdvözli, hogy a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség és a Magyar Demokrata Fórum közötti viszony kimozdulni látszik a holtpontról, és megindulhatnak a tárgyalások a nemzeti erők együttműködéséről.

Reméli, hogy sikerül egyetértésre jutniuk, és „egyesített erővel eredményes lesz a választások második fordulója”.

Az EMNT elnöke a nyilatkozatban egyenlőségjelet tesz szervezete és az erdélyi magyarok közt: „Mi, erdélyiek, úgy érezzük, hogy a nemzeti-polgári oldal erőinek, minden más meggondolást háttérbe szorítva össze kell fogniuk” – írja Tőkés. Ennek szellemében külön is felkérik az MDF jelöltjeit és támogatóit, hogy minden választókerületben, „ahol ez szükségesnek és célszerűnek mutatkozik, a közös ügy sikere érdekében, álljanak a FIDESZ bejutásra esélyes jelöltjei mellé.”

Továbbá az EMNT arra kér minden magyarországi választópolgárt, hogy április 23-án vegyen részt a választásokon, és „támogassa a nemzeti oldal esélyes jelöltjeit”. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS