2020. szeptember 22. keddMóric
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Állami lakás nélkül maradhatnak a vendégmunkások Bethlenben

2006. április 14. 12:43, utolsó frissítés: 12:43

Elveszthetik az állami lakáshitel-program keretében épült ún. ANL-lakásaikat azok a bethleni (Beszterce-Naszód megye) polgárok, akik vendégmunkásként külföldön dolgoznak. A helyi polgármesteri hivatal ellenőrzése szerint számos ilyen lakásban több mint egy éve nem lakik senki. Nicolae Moldovan polgármester máris bejelentette, hogy 17 vendégmunkás bérlő szerződését fogja felmondani. Ugyanez vár azokra, akik ANL-lakásukba albérlőket szerveztek – ez elvileg tilos.

A lakáshitellel az állam a fiatalok lakhelyhez jutását kívánta támogatni. A bethleni polgármester azt tervezi, hogy az intézkedés nyomán felszabaduló lakrészeket a várólistán levő igénylők között osztja ki. Az ANL-program számos városban okozott konfliktusokat azért, mert a megépült lakrészek száma jóval alulmúlta az igénylőkét. A mintegy tízezres Bethlenben például 200 ANL-lakrész és -garzonlakás épült.

A friss statisztikák és becslések szerint a mintegy 7,5 milliós munkaképes lakosság jelentős része, mintegy 3 millió munkavállaló dolgozik legálisan vagy illegálisan külföldön. (adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS