2020. szeptember 30. szerdaJeromos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A minimálnyugdíj növelését szorgalmazza az RMDSZ

2006. április 19. 17:55, utolsó frissítés: 17:55

Az alapélelmiszerek hozzáadottérték-adójának csökkentésével kapcsolatos RMDSZ - álláspontot ismertette szerdán Puskás Bálint szenátor a felső házban. A szenátor kifejtette: az ÁFA csökkentése nem vonja maga után az élelmiszerek árának mérséklését, ugyanis a 16 éves tapasztalat azt bizonyította, hogy a hasonló intézkedések kizárólag a kereskedők és ipari termelők nyereségét növelték – fejtette ki Puskás Bálint honatya ma a szenátusban.

Az RMDSz álláspontját ismertető Puskás kihangsúlyozta: az elsődleges termelő, a mezőgazdász és a fogyasztó, vagyis a lakosság nem érezné az ÁFA csökkenés jótékony hatását. Példaként említette a gyógyszerek ÁFÁ-jának, valamint a búza árának csökkenését, melyek hatása nem érződött az árak alakulásában.

Ilyen körülmények között az RMDSZ más jellegű szociális intézkedéseket javasol az alacsony jövedelmű személyek megsegítésére. A Szövetség szenátusi frakciója 3 törvényjavaslatot nyújtott be, melyek különböző szociális gondok megoldását szorgalmazzák. E javaslatok célja az 50 eurós (180 RON) minimál nyugdíj bevezetése (ez a javaslat szerepelt az RMDSZ választási programjában), a gyereknevelési szabadság 2 évről 3-ra való meghosszabítása, valamint a televízió- és rádióilleték fizetési kötelezettségének leszűkítése azon fizikai és jogi személyekre, akik ilyen készülékeket használnak. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS