2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Üdülőtelepi minősítés nélkül maradhat Brassópojána, Sinaia, Predeal

2006. április 21. 13:26, utolsó frissítés: 13:30

Többek között Brassópojána, Predeal és Sinaia is az üdülőtelepi minősítés nélkül marad az európai uniós csatlakozás után – közölték tegnap az országos turisztikai szakhatóság (ANT) illetékesei, mondván, még ezek a felkapott turisztikai célpontok sem teljesítik a csatornázásra vonatkozó európai normák egy részét.

Az üdülőtelepeket érintő szabályok – amelyek egyébként a csatlakozás pillanatától kötelező érvényűvé válnak – előírják ugyanis a hatékony csatornázási rendszert.

„A helyi hatóságoknak a magánvállalkozókkal közösen kell erőfeszítéseket hozniuk az uniós normák mielőbbi teljesítése érdekében” – jelentette ki Gheorghe Fodoreanu ANT-elnök.

A Ziua napilap által megkeresett idegenforgalmi iroda igazgatója közölte, főként az engedély nélküli építkezések miatt alakult ki ez a helyzet. Mint mondta, a nagy turisztikai paradicsomokban mindenki a kedve szerint épített panziót, szállodát, a mielőbbi haszon reményében, s valamennyien figyelmen kívül hagyták az uniós szabványokat.

Pillanatnyilag Romániában 82 üdülőtelepnek nyilvánított település van. Ez a státus pedig egyben azt is feltételezi, hogy helyi pályázatokkal különféle uniós pénzeket hívhatnak le. (ziua)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS