2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tüntettek a szakszervezetisek és a nyugdíjasok

2006. május 24. 16:31, utolsó frissítés: 19:13

Több ezer szakszervezetis tüntetett ma Bukarest utcáin, így tiltakozva a jelenlegi alacsony életszínvonal, valamint a hatóságok az uniós csatlakozás negatív hatásával kapcsolatos nemtörődömsége ellen – szinte teljes mértékben leállítva a forgalmat a városközpont környékén.

Nem csak a fővárosban voltak ma tiltakozó akció: több megyeközpontban a nyugdíjasok vonultak utcára. Kolozsváron például mintegy 200 nyugdíjas skandált a hatóságok ellen, szintén az életszínvonal miatt elégedetlenkedve.

„Tolvajok! Tolvajok!” – kiabálták, miközben ingyenes gyógyszereket, ingyenes orvosi vizsgálatot, 20%-kal nagyobb nyugdíjat és havi 10 étkezési jegyet követeltek.

Târgoviştére több Dâmboviţa megyei településre is érkeztek szakszervezetisek. A közel 600 tiltakozó lényeges fizetésemelést és a munkahelyek biztonságát kérte a kormáyntól. Constatin Bucuroi, a megyei Alfa Kartell vezetője közölte: sokan attól tartanak, hogy az uniós csatlakozást követően nagyon sok vállalkozás csődbe fog menni, és sokan munka nélkül fognak maradni. (realitatea tv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS