2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bár felmerült ennek ellenkezője, támogatják az RMDSZ-es képviselők az adótörvénykönyvet

2006. július 05. 14:57, utolsó frissítés: 14:57

Bár felmerült annak is a lehetősége, hogy az RMDSZ-es képviselők nem szavazzák meg az adótörvénykönyvet, Márton Árpád, a szövetség alsóházi frakcióvezetője közölte: aktívan részt vesznek a törvénykönyv mai vitájában, és kitartanak módosító javaslataik mellett is. Mint mondta, bár miután a kisebbségi törvény nem került ma a plénum elé, bojkottálták volna a rendkívüli ülésszakot, végül a frakció arra a következtetésre jutott, hogy nem kívánják akadályozni az uniós csatlakozást.

Ám még az RMDSZ hozzáállása nem biztosítja azt, hogy a képviselőknek sikerül is a mai nap folyamán elfogadniuk az adótörvénykönyvet, mivel a konzervatív pártiak kitartanak azon elhatározásuk mellett, hogy nem szavazzák meg a jogszabálycsomagot, mivel néhány módosító javaslatukat a bizottsági vita során képviselőtársaik elutasítottak.

Sebastian Vlădescu pénzügyminiszter egyébként ma negyedórás konzultációra hívta az RMDSZ és a Konzervatív Párt frakcióvezetőjét, hogy személyesen is felkérje őket, szavazzák meg a törvénykönyvet. Márton Árpád az egyeztetést követő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mégis támogatják a törvénykönyvet, ám a konzervatívok hajthatatlanok. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS