2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Besúgói múltja miatt kizárhatják a PNL-ből Mona Muscát

2006. augusztus 14. 12:57, utolsó frissítés: 12:58

Kizárhatják a Nemzeti Liberális Pártból (PNL) Mona Muscă volt kultuszminisztert, miután fény derült arra, hogy együttműködött a Securitatéval. Az alakulat fővárosi állandó bizottsága ma ült össze, hogy megtárgyalja ezt az ügyet, ám az esetleges kizárásról majd csakis a szeptember elejére összehívott országos állandó bizottság határozhat.


A liberálisok közül Crin Antonescu képviselő kéri a legvehemensebben Muscă kizárását, a képviselő nem csak azt rója fel a volt kultuszminiszternek, hogy együttműködött a hírhedt titkosrendőrséggel, hanem azt is, hogy nem érzi vagy nem ismeri el tettének súlyát. Antonescu szerint a PNL-nek erőteljesen kell ezügyben fellépnie, és mindenkit el kell távolítania az alakulatból, aki együttműködött a szekuval.

A mai tárgyalás előtt egyébként Călin Popescu-Tăriceanu kormányfő, liberális pártelnök is csalódottan nyilatkozott Mona Muscáról. Mint mondta, mindig nagyon mérges, amikor azt kell tapasztalnia, hogy azokról a személyekről, amelyekről már kialakult véleménye volt, kiderül, hogy másak, mint amilyeneknek lenniük kéne.

Akadnak azonban olyan PNL-s politikusok is, akik úgy vélik, Mona Muscă ártatlan. Cristian Boureanu arra hívja fel a figyelmet, hogy az embereket nem lehet életük egyetlen pillanata alapján megítélni. Valeriu Stoica szerint pedig az lenne a helyes eljárás, hogy a liberálisok döntésükkel kivárnák a Securitate Irattárát Átvilágító Bizottság (CNSAS) döntését Muscă ügyében. (antena3)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS