2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szekus dossziék: Nagy szerint, akinek vaj van a fején, ne álljon ki a napra

2006. augusztus 14. 17:38, utolsó frissítés: 17:38

Nagy Zsolt távközlési miniszter szerint a közösség döntése, hogy elfogadja-e azokat, akikről kiderülhet, hogy hálózati dossziéjuk volt. A lényeg: a jelentők távozzanak a közéletből. "Akinek vaj van a fején, ne álljon ki a napra" - fogalmazott a miniszter.


Egy ma déli kolozsvári sajtótájékoztatón Nagy Zsolt óvatos célzást tett arra, hogy azokra a hálózati dossziéval rendelkező közéleti szereplőkre is ki kellene terjeszteni az átvilágítást, akik jelenleg is titkosszolgálati ügynökként működnek, ezért dossziéikat nem adják ki.

A politikus Szász Jenő sajtóközleményére is reagált, amelyben Székelyudvarhely polgármestere lakatlan szigetre küldené azokat, akiknek a megfigyelési dossziéi a napokban a CNSAS fókuszába kerültek. Nagy válasza: annak kellene lakatlan szigetre vonulnia, aki nem tud különbséget tenni a megfigyeltek és a megfigyelők között.

Nagy Zsolt azt követően nyilatkozott a témában, hogy Kelemen Hunor Hargita megyei képviselő bejelentette: jövő héten kikéri megfigyelési dossziéját, amit az interneten a széles nyilvánosság számára is hozzáférhetővé tesz. Nagy és Kelemen közösen tartottak sajtótájékoztatót. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS