2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Frundának két hálózati dossziéja is van a CNSAS-nál

2006. augusztus 15. 15:22, utolsó frissítés: 15:22

Miután a Gândul napilap arról számolt be, hogy többek között Frunda György szenátornak is van hálózati dossziéja, azaz a Securitate besúgója volt, az RMDSZ-es politikus ma ellátogatott a szeku irattárát átvilágító bizottsághoz (CNSAS), hogy átnézze az ő nevével fémjelzett hálózati és megfigyelési iratcsomókat.


„Öt dossziét láttam, amelyből kettő hálózati. Ezeket akkor állították össze, amikor, sikertelenül, próbáltak beszervezni” – jelentette ki a CNSAS-székházból kilépve Frunda. Hangsúlyozta, két alkalommal adott nyilatkozatot a Securitaténak: egyszer amikor visszautasította az együttműködést, második alkalommal pedig arra kellett ígéretet tennie, hogy nem hozza nyilvánosságra a beszervezési kísérletet. Továbbá közölte: nem volt fedőneve.

Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy miért volt mindeddig titkosított a dossziéja, Frunda elmondta: 2000-ben, amikor indult az államelnöki választásokon, kikérte a dossziéját, azonban azt a választ kapta, hogy az iratcsomók ma is aktív tisztek neveit tartalmazzák. Ám ma, miután átnézte a dokumentumokat, kijelentette, ez az érv nem áll valós. (realitatea tv)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS