2020. aug. 3. hétfőHermina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rengetegen akarnak vizsgázni az új KRESZ bevezetése előtt

2006. szeptember 14. 11:30, utolsó frissítés: 11:30

Tülekedés alakult ki a jogosítványt kibocsátó irodáknál: országszerte több ezren akarják letenni sofőrvizsgájukat az új közlekedési rendszabályzat életbe lépése előtt – tájékoztat a Realitatea hírportál. A beiratkozók attól tartanak, hogy szeptember 21-e után nehezebb lesz majd az elméleti próba, egyesek tudni vélik, hogy a kérdésekre nem három, hanem öt válasz közül kell majd kiválasztani a helyeset.

Ionel Serie, a Jogosítványkibocsátó és Vizsgáztató Ügyosztály vezetője azonban kijelentette: továbbra is 26 kérdésre kell majd válaszolni, és akárcsak eddig, kérdésenként három válasz lesz a kérdőíveken, nincs tehát mitől tartani, a vizsga nem változik lényegesen.

Ennek ellentmond, hogy a forgalmi rendőrség júliusi közleményében még az szerepelt, hogy a tesztek egyszerűsödnek: bár az eddig 26 kérdés helyett 50 kérdésre kell választ adniuk a hajtásiért vizsgázóknak, nem lesznek többé beugratós kérdések. Továbbá ezentúl csak egyetlen helyes válasz lesz, nem pedig három, kettő, egy vagy egy sem, ahogyan a vizsgalapok most készülnek – közlöték júliusban.

A sietség másik oka az lehet, hogy az új KRESZ életbe lépését követően a régi kérdőívek újakra való kicserélése miatt a vizsgáztatás egy ideig – akár néhány hétig – szünetelni fog. Ez ügyben a belügyminisztérium dönt. Elképzelhető továbbá, ha Románia belép az Európai Unióba, a vizsgáztatás díja emelkedni fog, és a sofőriskolák is jelentősen megdrágulnak. (realitatea, szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS