2020. november 1. vasárnapMarianna
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Romániai gyerekekre vadásznak a brit pedofilok

2006. október 02. 17:54, utolsó frissítés: 17:57

Kelet-Európában, többnyire Romániában vadásznak utcagyerekekre egy joghézag kihasználásával azok a nyilvántartott brit pedofilok, akik a hatóságok tudta nélkül nem is utazhatnának külföldre – számol be a legnagyobb brit bulvárlap, a The Snu. A lap információ szerint mind több ferde hajlamú brit tesz rövid kiruccanást például Csehországba, Bulgáriába vagy Romániába, nem elsősorban városnéző céllal, még olyanok is, akiket szexuális bűncselekmények miatt már ismernek a hatóságok. Azoknak, akiknek neve szerepel a szexuális kihágásokért elítéltek listáján, tudatniuk kell a rendőrhatósággal, ha külföldre utaznak, de csak akkor, ha az utazás három napnál tovább tart.

A The Sun nyomozó riporterei Bukarestbe látogattak, ahol gyermekek iránt érdeklődő brit szexturistának adták ki magukat. A beszámoló szerint az álperverz újságíróknak román futtatók 150 euróért kínáltak egyszerre akár három, 10-11 éves kisfiút is. Egy 14 évesnek mondott kislányt egy idősebb prostituált ajánlgatott a riportereknek, megjegyezve, hogy "az angolok szeretik ám a fiatalkákat".

Az egyik brit gyermekvédelmi alapítvány, az ECPAT UK vezetője azt mondta a lapnak: Romániában rengeteg a veszélyeztetett gyermek, és könnyű odajutni az olcsó jegyeket kínáló légitársaságokkal. A szervezet követelte a nyilvántartott pedofilok három napnál rövidebb külföldi utazásait bejelentés nélkül engedélyező szabály törlését, és minden utazás bejelentéskötelessé tételét. A brit belügyminisztérium szóvivője közölte, hogy a szexuális bűncselekményekről szóló törvény "már felülvizsgálat alatt van". (the sun, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS