2020. aug. 3. hétfőHermina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gazeta-botrány: egy volt hírszerző tiszt szolgáltatta az adatokat a zsaroláshoz

2006. november 03. 12:18, utolsó frissítés: 12:18

A Gazeta-sajtótröszt "védelmi osztályának" vezetője vallott a céget irányítók ellen, ennek alapján tartóztatta le az öt szerkesztőt, illetve igazgatót a kolozsvári ügyészség szervezett bűnözés elleni osztálya – tudósít a Hotnews. Adrian Avarvarei elmondása szerint a cég igazgatója, Liviu Man vezette a zsarolási akciókat. A "védelmi osztályon" a volt hírszerző tiszt, Avarvarei mellett Ioan Otel volt rendőrkapitány dolgozott, az ő feladatuk volt terhelő jellegű információkat begyűjteni a célszemélyekről, például üzletemberekről.

Ezután a marketing és reklámosztály két ügyvezető igazgatója, Aurel Mureşan és Dorel Vidican Anca Elena Cocuţ könyvelővel együtt reklámszerződéseket követelt az érintettektől. Ha ezt visszautasították, az információk megjelentek a Gazeta-lapokban.

A tröszt regionális lapja, a Bună ziua, Ardeal Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester saját közlése szerint őt is megpróbálta zsarolni, de ezt Aurelian Grama főszerkesztő cáfolja, és azt állítja: olyan bizonyítékok alapján számoltak be Florea üzleti ügyeiről, melyeket azóta egy bíróság is elfogadott.

A sajtócég vezetőit tavaly decembertől idén október végéig lehallgatta a hatóság, ügyvédeik szerint törvénytelenül. Az ügyvédek szerint az is szabályellenes, hogy Avarvarei vallomása nem szerepel a vádemelési dossziéban. Jelenleg mind az öt cégvezető előzetes letartóztatásban van a szamosújvári börtönben. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS