2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Milánó és Róma polgármestere a román bevándorlás korlátozását sürgeti

2007. január 03. 11:16, utolsó frissítés: 11:16

A hivatalos politikával szemben az olaszok egy része igen is fél a román bevándorlóktól. Róma és Milánó polgármestere például az új uniós tagállamból érkezők számának korlátozását követeli – számol be a Magyar Rádió.

Nem tartunk román inváziótól – ismételte Olaszország azt utolsókig, de Románia és Bulgária EU-tagságának másnapján kiderült, hogy a valóság más. Itália nagyvárosainak, Milánónak, Rómának a polgármestere igenis aggódik, elsősorban a románok tömeges érkezésétől. „A romániai bevándorlók bűnözést hoznak magukkal, prostitúciót. És az utcákon kéregető kiskorúak maffiáját is a románok tartják kézben” - állítják a polgármesterek, akik a román bevándorlás korlátozását sürgetik.

A római kormány szabad utat adott egyes román munkavállalóknak. Olaszország tárt karokkal várja a román szakképzett ápolókat, takarítónőket, az idősekre vigyázó asszonyokat, az építő- és fémipari munkásokat, nyitott a kapu a románok előtt az olasz idegenforgalomban és mezőgazdaságban is. A többi ágazatban viszont például a textil- és vegyiparban kvótához kötik a román bevándorlók számát.

Itália mindenekelőtt annak a hivatalosan közel 300 ezer románnak szeretné rendezni a tartózkodását, aki már most is ott él. Bejelentett munkával, lakhellyel, tb-vel öt éves tartózkodási engedélyt kapna.

Ami a Romániából érkező szervezett bűnözés veszélyét illeti, az olasz belügyminiszter még decemberben megállapodást írt alá bukaresti kollégájával a hatósági együttműködésről. Román nyomozók érkeztek Olaszországba a román bűnbandák felszámolására. (magyar rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS