2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu: Romániának legkevesebb 20 év kell, hogy utolérje az EU többi tagállamát

2007. január 03. 13:29, utolsó frissítés: 13:29

„Politikai stabilitás és állandó gazdasági növekedés mellett Romániának húsz évre van szüksége, hogy utolérje az Európai Unió többi tagállamát" – nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnök a közszolgálati rádiónak. „Ez az időszak megduplázódhat, ha a gazdasági és politikai légkör nem megfelelő" – tette hozzá.

Tăriceanu Románia uniós csatlakozásától többek között azt várja, hogy a nagyobb verseny miatt csökkennek az árak, a befektetéseknek köszönhetően pedig nő a munkahelyek száma. A miniszterelnök szerint sajnos Romániában még nincs meg „a teljes politikai érettség", s ennek tudható be, hogy Nyugat-Európában sokan bizalmatlanul közelednek az ország felé.

A kormányfő a rádiós beszélgetés során igyekezett megnyugtatni az ország lakosságát, hogy az EU-csatlakozás nem hozza magával gyárak, munkahelyek tömeges bezárását és olyan más társadalmi következményeket, amelyektől sokan tartanak. Emiatt a kormány várakozása szerint a jelenleg külföldön dolgozó román állampolgárok nagy része visszatér az országba. (euractiv.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS