2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szilveszteri tévézés: mit néztek az otthonülők?

2007. január 03. 15:44, utolsó frissítés: 15:44

Fölényesen az Antena1 tévécsatornának volt a legtöbb nézője az uniós csatlakozást is magával hozó szilveszterkor. Országszerte mintegy 5 millió személy töltötte a tévéképernyők előtt szilveszter éjszakáját, amiből 1,34 millióan az Antena1-et követték.

A második helyért küzdött késő estétől hajnalig a szintén kereskedelmi ProTv és a közszolgálati TVR1, hol egyiknek, hol a másiknak volt épp több nézője.

Az a tény, hogy e három csatornát nézte a tévézők fele, senkit sem lep meg, ugyanis a hétköznapokon is átlagban közülük kerül ki a listavezető. Egyetlen meglepetést az jelentette, hogy az Acasă Tv kikerült a top4-ből, a latino szilveszterével lecsúszva a 8. helyre.

A negyedik helyet a Realitatea Tv-nek sikerült megkaparintania, amely Teo műsorvezetésével a Golden Blitzből közvetített. Az ötödik a TVR2 volt, míg hatodik helyre törekedett fel a Columbeanu család szilveszteri banzáját közvetítő B1 Tv.

Eközben Magyarországon a közszolgálati m1 kelendőbbnek bizonyult, mint a kereskedelmi csatornák, ami által pedig mind a karácsonyi ünnepek idején, mind szilveszterkor megfordult a magyarországi televíziós piacra általában jellemző RTL Klub, TV2, m1 sorrend. (hotnews, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS