2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leghamarabb júliustól válik kötelezővé a lakásbiztosítás

2007. január 03. 16:43, utolsó frissítés: 2007. január 04. 13:28

Bár már január elsejétől kellene fizetnünk a kötelező lakásbiztosítást, a legoptimistább forgatókönyv szerint is csupán július elsejétől vezetik be ezt az előírást. Erről Tudor Balta, a Biztosítókat Felügyelő Bizottság alelnöke nyilatkozott, kifejtve, a kötelező lakásbiztosításra vonatkozó törvénytervezet még a kormány előtt van.

Amennyiben a Tăriceanu-kabinet az elkövetkező hetekben el is fogadja, még a parlament két házának is meg kell vitatnia és el kell fogadnia a jogszabályjavaslatot. Ha pedig ez a vártnál hosszabb időt venne igénybe, akkor előfordulhat, hogy csupán 2008-tól kell lakásbiztosítást fizetni.

Amint arról már beszámoltunk, a törvénytervezet értelmében a kötelező lakásbiztosítás természeti katasztrófák, földrengések, földcsuszamlások, áradások esetén nyújtana támaszt. Értéke lakás építőanyagától függene: míg a vasbeton-szerkezetű vagy égetett téglából készült építmények után évi 20 eurót kellene fizetni, addig a fa vagy kő külső falu házak esetében csupán 10 eurót kérnek. Igaz, ez utóbbi kategóriában a maximális összeg, amit természeti katasztrófa után folyósítanak, 10 ezer euró. A vasbeton vagy téglaházak esetén pedig a legtöbb 20 ezer euróra lehet számítani. (cotidianul, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS