2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vadászparadicsommá válhat Románia?

2007. január 04. 10:54, utolsó frissítés: 10:55

Az uniós csatlakozás újabb hullámokban csábíthatja Romániába a vállalkozó kedvű európai vadászokat, akik olyan trófeákkal térhetnek haza, melyekről otthon csak álmodhatnak – számol be a HotNews hírportál.


A vadászatért is felelős Mezőgazdaság, Erdészeti és Vidékfejlesztési Minisztérium a tavalyi év során többek között 300 medvére, 500 farkasra és 500 hiúzra adott kilövési engedélyt. A nagyvadak levadászásának tarifáit egy közel hatéves rendelet állapítja meg, amely hamarosan aktualizálásra szorul; eszerint egy medve elejtése 5-7 ezer euróba, egy kapitális szarvasbikáé akár 8 ezer euróba is kerülhet.

A kevésbé jelentékeny vadakkal kapcsolatos tarifák már nem ennyire borsosak: egy nyúl 30-40 euróba, egy vaddisznó vagy farkas 500 euró befizetése ellenében válik az azt elejtő vadász tulajdonává. Az őzek ezer euró körüli áron vadászhatók, bizonyos (nem védett) hegyikecske-fajok egy-egy példánya jelenleg kétezer euróba kerül.

A hazai erdőkben olyan híres vadászok fordultak meg az utóbbi években, mint Wolfgang Porsche német autómágnás, vagy Julius Meinl, a nevét viselő üzletlánc tulajdonosa. Két évvel ezelőtt II. János Károly spanyol király is vadászott Kovászna megyében a Barót környéki erdőkben, s akkor saját kezűleg öt medvét és két vaddisznót terített le. (hotnews, menedzsment fórum)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS