2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eladó a törcsvári Drakula-kastély

2007. január 04. 13:44, utolsó frissítés: 13:44

Hatvan millió euróért árulják Romániában a Drakula-kastély néven ismert törcsvári épületet. Az értékesítéssel megbízott Rubin Meyer Doru & Trandafir ügyvédi iroda egyelőre a Brassó megyei önkormányzathoz juttatta el ajánlatát a kastély megvásárlására, amire választ még nem kaptak. A megyei önkormányzattal való egyeztetés eredményétől függetlenül a kulturális minisztériumnak is felajánlják a megvásárlást, a tárca ugyanis elővásárlási joggal rendelkezik.

Az iroda társtulajdonosa a Független Hírügynökségnek elmondta, ha a tárca visszalép, bárki másnak eladhatják a közkedvelt turistalátványosságot. A kastély megvásárlása a Brassó megyei önkormányzatnak is jó bevételi forrás lehet, mivel rengeteg turistát vonz a környékre.

Az orosz Izvesztyija című napilap korábbi híradása szerint ugyanakkor Roman Abramovics orosz üzletember, a Chelsea futballcsapat tulajdonosa is megvásárolná a kastélyt, ellenben az ügyvéd tájékoztatása szerint semmilyen ajánlat nem érkezett az orosz milliárdos részéről. (független hírügynökség)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS