2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondott tisztségéről két udvarhelyszéki MPSZ-vezető

2007. január 05. 12:15, utolsó frissítés: 12:15

A diszkriminatív választási törvény ellen tiltakozva lemondott tisztségéről Thamó Csaba, a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) udvarhelyszéki elnöke, illetve Szakács István Péter, a szervezet székelyudvarhelyi elnöke. – számol be mai lapszámában a Hargita Népe.

Tiltakozunk az ellen, hogy szervezetünket diszkriminálják, és egy helyhatósági választáson nem vehetünk részt – indokolta döntését tegnapi sajtótájékoztatóján Thamó Csaba leköszönő udvarhelyszéki elnök. A választási törvény ugyanis nem teszi lehetővé, hogy a február 4-én sorra kerülő, székelyudvarhelyi helyhatósági választásokon az MPSZ saját jelölteket állíthasson. A választási törvény 7-es szakaszának második bejegyzése kimondja, hogy a nemzetiségi szervezetek közül csak azok vehetnek részt a választásokon, amelyek parlamenti képviselettel rendelkeznek.

Thamó Csaba elmondta, az MPSZ elnöksége elemezte a kialakult helyzetet, és eldöntötte, hogy ez alkalommal nem indít román párt listáján jelölteket, ebben az esetben a független jelöltek indítása jöhet szóba. A továbbiakról az elnökség soron következő ülésen döntenek. A két leköszönő elnök a következő időszakban ügyvezetőként fogja segíteni a szövetség munkáját, lemondásukat az MPSZ közgyűléséhez kell benyújtaniuk. (hargita népe)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS