2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb vasúti pályaudvarokat újítanak fel

2007. január 05. 18:02, utolsó frissítés: 18:02

A már többször beharangozott autópálya-építés mellett a vasúti közlekedés korszerűsítését is ígérik a kormány illetékesei. Noha 2006-ban mindössze 50 kilométer sztrádarehabilitációt tudnak eredményként felmutatni, az infrastruktúra kormányzati felelősei optimisták a jövő vonatkozásában. Túl a 2010-re kilátásba helyezett ezer kilométernyi új autópályán, Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnök csapata a vasutat sem tekinti mostohagyermeknek.

Az Unió által is kiemelten támogatott vasúti közlekedés modernizálása jövőre tizenöt város pályaudvarát érinti majd. A sor a nagyvárosok vasútállomásaival kezdődik: Craiova, Temesvár, Kolozsvár, Iasi és Constanta csomópontokon folytatódik a CFR felkészítése az európai elvárásoknak megfelelő szolgáltatásra. Tulcea, Gyulafehérvár, Suceava és Galac már felújított pályaudvarokkal várja az utazókat.

Eközben a Tarom két új Airbus 318-111 típusú géppel lett gazdagabb az idén; további kettőt jövőre állítanak forgalomba, darabonként 40 millió euróért. (evz, mfor)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS