2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bejött a Taromnak a belföldi járatok jegyárainak csökkentése

2007. január 12. 16:33, utolsó frissítés: 16:33

Bejött a Tarom tavaly őszi húzása, mely során a felére csökkentette belföldi járatainak jegyárait. A Tarom belföldi járatainak bevételei 25 százalékkal nőttek, a helykihasználtsági arány elérte a 70 százalékot.


A Tarom a tavalyi első félévben százmillió eurós forgalom mellett mintegy 800 ezer eurós nyereséget realizált. A teljes 2006. évre vonatkozó statisztikák még nem állnak rendelkezésre, de becslések szerint a stratégiai célként maguk elé tűzött 240 millió euró forgalmat sikerült elérniük - állítják a légitársaság képviselői. Az üzleti tervek megvalósulását az is valószínűsíti, hogy míg 2006 első hat hónapjában az összes járatra vetített átlagos kihasználtsági arány 61 százalékos volt, a második félévben ez a mutató elérte a 65 százalékot. Decemberben például az utasszám húsz százalékkal meghaladta a 2005. év azonos időszakának számait – számol be a Ziarul Financiar gazdasági és pénzügy napilap.

Noha az árak csökkentését eredetileg a téli időszakra szóló marketingfogásnak szánták, a cég illetékesei úgy döntöttek, hogy az akciót meghosszabbítják és szélesítik.

A fenti lépések magyarázata az európai Open Sky szabályozás kiterjesztése Romániára. Január elseje óta ugyanis a verseny kiéleződött a hazai légiközlekedési piacon: a külföldi fapados légitársaságok immáron különösebb engedélyezési procedúra nélkül működtethetnek belföldi járatokat Romániában. Eddig hivatalosan az olasz MyAir jelezte, hogy élni fog ezzel a lehetőséggel, de várható, hogy a többi szereplő (Wizz Air, Sky Europe) hamarosan hasonló döntést fog hozni.(zf, menedzsment fórum)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS