2020. november 1. vasárnapMarianna
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Románia még nem tiltja be a magyar baromfiimportot

2007. január 26. 11:11, utolsó frissítés: 11:11

Románia az Európai Bizottság által hozandó intézkedéseket fogja követni, vagyis annak függvényében dönt a Magyarországról származó baromfi importja ügyében, hogy milyen határozatot hoz a pénteken Brüsszelben összeülő tápláléklánc- és állategészségügyi állandó bizottság (SCFCAH) - mondta Marian Avram, Románia országos állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóságának elnöke.

A főállatorvos a Rompres hírügynökségnek jelezte: ha az említett szakbizottság úgy döntene, hogy betiltja a Magyarországról származó baromfi importját, úgy Románia igazodni fog ehhez az intézkedéshez.

A Reuters hírügynökség az előző napon "tisztségviselőkre" hivatkozva azt írta tudósításának leadjében, hogy Románia állítólag pénteken be fogja tiltani a magyarországi baromfi importját. A hír szövegében a továbbiakban maga is Marian Avramot idézi, de nem az ő szájába adja az említett bejelentést, ő csak arról beszél, hogy Romániában különleges figyelő rendszert léptettek működésbe a fertőzés erős veszélyének kitett körzetekben, elsősorban a Duna-deltában, de eddig még nem találtak elpusztult állatokat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS