2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A visszaszolgáltatott ingatlanokból kiköltöztetetteké lesz az ANL-lakások 20 százaléka

2007. február 01. 17:32, utolsó frissítés: 17:32

A Területrendezési és Középítkezési Minisztérium folytatja a visszaszolgáltatott lakásokból kiköltöztetett személyek helyzetének mihamarabbi megoldását célzó programját: az önkormányzatok az Országos Lakásügynökség (ANL) által fiataloknak épített lakások 20 százalékát oszthatják ki az érintett családoknak – jelentette ki Borbély László tárcavezető mai sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, a 2001/10-es törvény alapján, idéntől a privatizációs alap 2 százalékát is erre a célra fordítják majd.


A tárca 2007-es programjai közül igen fontos a falusi infrastruktúra fejlesztését célzó program is. Az idén tíz megyében, köztük Bihar, Beszterce, Maros és Hargita megyében is indul az 50.000-nél kevesebb lakossal rendelkező városok vízellátását fejlesztő program: ennek keretében, három év alatt mintegy 340 millió euró értékű beruházás valósul meg – emelte ki Borbély László.

Kiemelten kezelik a földrengés által veszélyeztetett középületek, tömbházak szerkezeti megerősítését is: csak Bukarestben 123 ilyen veszélyeztetett és sürgősen javításra szoruló tömbház van. Jelenleg tizenegy lakóház szerkezetének megerősítése van folyamatban, ebből nyolc Bukarestben. 2007-re több mint nyolc millió új lejt irányoztak elő erre a célra – jelentette ki a megbízott miniszter. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS