2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Extraolcsó Logan-modellt szándékszik piacra dobni a Renault

2007. február 09. 12:00, utolsó frissítés: 12:00

A jelenlegi változatoknál jelentősen olcsóbb Logant szándékszik piacra dobni a Renault csoport. Ezt Carlos Ghosn, a cég ügyvezető igazgatója közölte a Financial Times-ban, hozzátéve, hogy az újgenerációs Logan "sokkal versenyképesebb lesz" a jelenleginél. Elmondása szerint az autó ára 2-4000 euró között mozog majd, de további részleteket nem árult el.


Megjelenése előtt a szaksajtó következetesen "az ötezer eurós autóként" emlegette a Logant. A minden extrával felszerelt változatok jelenleg 7-10 ezer euróba kerülnek. A Logant a Dacia-gyáron kívül Kolumbiában, Marokkóban és Oroszországban gyártják, az idén indulnak be az brazíliai, indiai és iráni gyártósorok is.

Januárban a Toyota is bejelentette: egy kifejezetten olcsó modellt szándékszik piacra dobni, melyet 2010-től árusítanának 6500 euró körüli áron.

A Reanult eladásai tavaly világszerte 4%-kal csökkentek, Európában 8,7%-kal kevesebb autót adtak el, mint 2005-ben. Más autógyártó multikhoz hasonlóan, a francia cégcsoport is egyre inkább a fejlődő országokra koncentrál. A Renault profitja 1,07 milliárd euróra csökkent tavaly, ami az eladások volumenének 2,5%-a. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS