2022. január 28. péntekKároly, Karola
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elárulta Sulfina Barbu Magyarországot a génmódosított kukorica ügyében

2007. február 21. 13:29, utolsó frissítés: 13:29

Elárulta Sulfina Barbu környezetvédelmi miniszter Magyarországot azzal, hogy az Európai Unió környezetvédelmi minisztereinek keddi tanácskozásán tartózkodott a génmódosított kukorica termesztésére vonatkozó moratóriumról szóló szavazáskor – számol be mai lapszámában a Jurnalul Naţional.


Mint kiderül, a miniszter Magyarország mellett a génmódosított kukorica termesztésére vonatkozó moratóriumot szorgalmazó kelet-közép-európai államok "szövetségét" is elárulta, és ezáltal nevetségessé tette Romániát. A lap emlékeztet, hogy Románia először vett részt teljes jogú tagként az EU-nak ebben a testületében, majd rámutat: csak a román fél tartózkodott szavazáskor.

A lap újságírója a Greenpeace aktivistáit idézi, akiket Barbu "sokkoló magatartása felháborított". A zöldek úgy vélik, hogy minden tudományos, törvényes és gazdasági érvet felsorakoztattak a romániai tárcavezetőnek annak érdekében, hogy Magyarországot támogassa ebben a kérdésben.

Mint ismeretes, február 12-én Sólyom László köztársasági elnök Traian Băsescu államfővel és Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnökkel folytatott bukaresti megbeszélései után úgy nyilatkozott, hogy román kollégája megértéssel fogadta a moratórium fenntartására vonatkozó magyar álláspontot, a kormányfő pedig ígéretet tett, hogy felülvizsgálja az eddigi román tartózkodó álláspontot. (jurnalul naţional, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS