2021. május 12. szerdaPongrác
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Fidesz Tőkés Lászlót támogatja az EP-választásokon

2007. február 21. 13:51, utolsó frissítés: 13:53

Miközben az elmúlt héten az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciója közleményben tudatta, hogy támogatják romániai tagszervezeteik, köztük az RMDSZ indulását az EP-választásokon, ma Orbán Viktor, az EPP alelnöke Fidesz elnök közölte: a Fidesz üdvözli, hogy Tőkés László királyhágómelléki református püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke elindul a májusi európai parlamenti választásokon.


Miután ma tárgyalt Tőkéssel, a Fidesz elnöke hangsúlyozta: sajnálják, hogy az erdélyi politikai erők nem jutottak megegyezésre a közös európai parlamenti jelölés ügyében, holott azt kívánta volna az Erdélyben élő magyarok érdeke, hogy minden pártpolitikai és szervezeti külön érdeket félretéve, erős és egységes képviselete legyen a romániai magyarságnak Brüsszelben.

Orbán Viktor hozzátette: Tőkés Lászlót "teljes mellszélességgel" támogatják abban, hogy személyében kellő súlyú képviseletet biztosítson az erdélyi magyarságnak.

Arra a kérdésre, hogy ezzel nem kerülnek-e szembe az RMDSZ, amellyel az Európai Parlamentben egy frakcióban, az Európai Néppárt soraiban ülnek, a pártelnök azt mondta: nem akarnak szembekerülni senkivel, azt gondolják, hogy Tőkés László minden magyar szószólója lehet brüsszeli parlamentben. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS