2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cáfolja az Iskola Alapítvány az aláírásgyűjtéses vádakat

2007. február 22. 17:35, utolsó frissítés: 17:35

Nyilatkozatban cáfolja az Iskola Alapítvány az utóbbi időben őket ért vádakat. Szilágyi Zsolt, Tőkés László kampányfőnöke korábban azt állította, hogy a nevelési-oktatási támogatást több helységben csak azok kaphatják meg, akik aláírják az RMDSZ Ep-jelöltjeit támogató listát.


Ezzel kapcsolatban az alapítvány leszögezi: „az Iskola Alapítvány egy mára jól működő rendszerben és egy évek óta bevált forgatókönyv szerint cselekszik, minden év február és áprilisa között hirdeti meg a programot, így az EP-választásokkal történő egybeesés teljesen véletlenszerű. Az ösztöndíjpályázat kritérium rendszere világos és indulása óta változatlan, oktatási támogatást kap az a kiskorú, aki alap- és középfokú tanulmányait részben vagy egészben magyar nyelven folytatja romániai oktatási intézményben. Ezért félretájékoztatásnak és ferdítésnek minősítünk minden olyan jellegű híresztelést, hogy ellenszolgáltatások fejében lehet a pályázati csomagokhoz hozzájutni. Egyetlen évben, így az idén sem kötötte feltételekhez az Iskola Alapítvány, a pályázati csomagok kiosztását vagy a kérelmek pozitív elbírálását.”

Az intézmny egyúttal felkér minden közéleti szereplőt, hogy a politikai csatározásokba ne keverjék be az Alapítványt, és hagyjanak fel a szándékos rágalomhadjárattal – áll a Nagy Zoltán irodavezető által jegyzett nyilatkozatban. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS