2021. január 23. szombatZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bizalmatlansági indítványt nyújt be a PC, ha nem lesz kormányátalakítás

2007. február 26. 12:49, utolsó frissítés: 12:55

Tárgyalásokat kezdeményez az ellenzéki pártokkal egy kormány elleni bizalmatlansági indítvány benyújtásáról Dan Voiculescu, ha Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnök nem hajlandó március 12-ig átalakítani a kormányt. A PC elnöke a párt rendkívüli kongresszusán kijelentette: olyan kormányt akarnak, amelyben csak a liberális párt képviselői vannak. Voiculescu szerint kudarcba fulladt a jelenlegi kormány munkája, és a miniszterelnöknek meg kellene értenie, hogy a D.A. Szövetség már nem létezik.


A párt szorgalmazza az alkotmány megváltoztatását, hogy Románia államformája a parlamentáris köztársaság legyen. A PC javasolni fogja az alkotmánymódosítással foglalkozó parlamenti bizottság működésének azonnali újrakezdését, és tárgyalni fog a parlamenti pártokkal a megfelelő támogatás megszerzéséért.

A konzervatívok elnöke ismét támadást intézett Traian Băsescu ellen, akit "egy nagy hazudozónak, talán a történelem legnagyobb hazugjának tart, aki egyet mond és mást csinál". Voiculescu kijelentette: mától számára Traian Pinocchio az államfő neve. (hotnews, partidulconservator.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS