2020. aug. 3. hétfőHermina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Földrengésbiztos szárny épül a Victoria-palota mellé?

2007. február 27. 11:21, utolsó frissítés: 11:35

135,4 millió új lejt szavazott meg a kormány arra, hogy új, földrengésbiztos szárny épüljön a kabinet jelenlegi székháza, a Victoria-palota mellé. A beruházás a terv szerint mintegy 40 millió euróba kerülne. A Tăriceanu-kabinet azzal indokolja a költségeket, hogy Bukarest földrengésveszélyes területen fekszik, és egy az 1970-eshez hasonló erősségű rengés veszélyeztetné a végrehajtó hatalom munkáját a vészhelyzetben.

A döntés nem került be a nyilvánosságra hozott kormányhatározatok közé – a Victoria-palotából kiszivárogtatott információk szerint már a kivitelező céget is kijelölte a kormány, jelenti a HVG.

Bukarestben nagy piros ponttal jelölik a nem földrengésbiztos épületeket, melyeket így a tulajdonosok nem tudnak értékesíteni. A 135 milliós összeg miatt azért tört ki nagy felháborodás a fővárosban, mert ez négyszer annyi, mint amennyit Bukarest összes, egy esetleges rengéskor szinte biztosan összeomló épületének konszolidációjára költenek. A kabinet az elítélő nyilatkozatokra azzal válaszol, hogy a terv még 1998-ból való, Radu Vasile akkori miniszterelnök hagyta jóvá, így most csak a kivitelezéséről döntöttek. (hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS