2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megnyitja romániai kutatóközpontját a Renault

2007. március 01. 16:23, utolsó frissítés: 16:23

A Renault cégcsoport kutatási és fejlesztési központja, amelyet a romániai Tituban fognak megnyitni, 99 százalékban készen áll arra, hogy elkezdje működését – nyilatkozta a Ziarul Financiarnak az Automobile Dacia elnökhelyettese, Constantin Stroe.

A francia autógyártó óriás legújabb romániai beruházása – amely nagyobb, mint a Renault párizsi mérnökközpontja – háromezer új, magasan kvalifikált munkaerőt foglalkoztató munkahelyet jelent az országnak. Az alkalmazottak toborozása gőzerővel folyik, a feltételek szigorúak: műszaki egyetemi vagy főiskolai végzettséggel, francia vagy angol nyelvtudással rendelkező, maximum 37 éves jelentkezőket várnak.

A háromezer beosztásra az anyacég mindössze 103 francia szakembert delegál. A munkalehetőségek iránt külföldről is nagy az érdeklődés, főként Szerbiából érkeznek a szakmai önéletrajzok.

Carlos Ghosn, a Renault elnöke a megvizsgált hat romániai helyszín közül azért döntött Titu mellett, mert a közelben repülőtér is található, márpedig elképzelhető, hogy a francia szakemberek repülővel fognak ingázni a párizsi Le Bourget reptér és a román városka között. Ez a megoldás olcsóbb, mintha a száznál is több francia családot áttelepítenénk Romániába – tette hozzá Stroe. (kossuth, ZF)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS