2021. július 23. péntekLenke
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Michael Gahler: tévedett a kormány, amikor elhalasztotta az EP-választásokat

2007. április 13. 17:40, utolsó frissítés: 17:41

Tévedett a román kormány, amikor elhalasztotta az európai parlamenti választásokat – jelentette ki ma Kolozsváron Michael Gahler az EP külügyi bizottságának alelnöke. „A voksolás elodázása azt bizonyítja, hogy nincs európai lelkület. A román állampolgároknak joguk van ahhoz, hogy mielőbb legitim képviseltük legyen az EP-ben. Hamisak a halasztás mellett felhozott érvek is, mivel a jelen helyzetben nem európai politikai problémákról van szó. Tévedett a kormány, amikor elhalasztotta a választásokat” – összegzett a német kereszténydemokrata politikus.Ugyanakkor Gahler is úgy ítéli meg, hogy az elodázás a szélsőséges erőknek, például a Nagy-Románia Pártnak kedvez, s nem a demokratikus alakulatoknak. Éppen ezért azt tanácsolta a román hatóságoknak, tegyék félre a politikai játszmákat, s összpontosítsanak a prioritásokra, mint például az európai pénzalapok lehívására.

„Ha belpolitikai játszmák folynak, s hagyjátok magatok elragadni, akkor többet foglalkoztok a belproblémákkal, és elhanyagoljátok az ország számára égető és általános gondokat. A politikai játszmák nem kedveznek sem a demokratikus kultúrának, sem az ország haladásának” – hívta fel a hazai politikusok figyelmét Gahler.

Szerinte lebénul egy ország politikája, amikor hosszan elnyúlik egy választási kampány, főként amikor ezzel párhuzamosan zajlik az államfő felfüggesztésének procedúrája. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS