2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

RMDSZ-kérés: ne támogassák a választók Băsescut

2007. április 26. 10:43, utolsó frissítés: 10:43

Arra kéri választóit az RMDSZ, hogy ne támogassák a felfüggesztett államfőt a leváltásáról szóló népszavazáson. A Traian Băsescu-népszavazás kapcsán a szervezet ugyanakkor pozitív, nem egy személy ellen irányuló kampányt folytat majd – ígéri Markó Béla elnök.

A politikus azt követően nyilatkozott a médiának Bukarestben, hogy az RMDSZ Állandó Tanácsa megvitatta, milyen stratégiát kövessen a május 19-i népszavazás előtti kampányban. Markó közölte: nem mondják meg választóiknak, hogyan szavazzanak, de a kampány ideje alatt kifejtik, hogy nem támogatják Băsescut, illetve azt a demokrácia- és köztársaság-ellenes koncepciót, amely felé – az RMDSZ értelmezése szerint – a Demokrata Párt korábbi elnöke taszítja az országot.

" Pozitív kampányt folytatunk olyan értelemben, hogy egy bizonyos eszme mellett kívánjuk letenni voksunkat", magyarázta Markó. Az RMDSZ nem mozgósítani kívánja a romániai magyarokat, hanem tájékoztatni arról, hogy mit gondolnak az államelnökről, a köztársasági eszméről és a demokrácia alapelveiről – tette hozzá.

A tervek szerint a magyar párt nem szervez majd népgyűléseket, de kampány idején általában növekszik a közvélemény érdeklődése a politika iránt, és éppen ezért felhasználják a közszolgálati médiában rendelkezésükre bocsátott adásidőt, illetve sűrűbben jelen lesznek a magyar közösség különböző rendezvényein. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS