2020. aug. 3. hétfőHermina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megnöveli a külügyminisztérium a külföldi szavazókörzetek számát

2007. május 10. 15:55, utolsó frissítés: 2007. május 11. 08:50

További szavazókörzetek nyí1nak a május 19-i népszavazáson választani akaró, külföldi román állampolgárok számára – jelentette be Adrian Cioroianu csütörtökön. A miniszter szerint a külügyminisztérium 159-ről 176-ra növelte a külföldi szavazókörzetek számát, ugyanakkor 508 ezer szavazócédulát készül a külföldön élő román állampolgárok számára nyomtatni.

A külügyminiszter megjegyezte: hamisak a sajtóban megjelent hírek, miszerint a külföldön élő románok számára nyomtatott szavazócédulák nem elegendőek. „Soha nem kértem 170 ezer szavazólapot. Mi 500 ezer szavazólapot kértünk, többet, mint amennyit felhasználunk”, nyilatkozta Adrian Cioroianu.

A miniszter szerint a május 19-i szavazásra jogosult külföldi románok számát a külügyminisztérium a követségek adatai alapján számította ki. Cioroianu szerint a külügyminisztérium nyilvántartást vezet a külföldön élő román állampolgárokról, amit nem hoznak nyilvánosságra. „Senki nem tudja pontosan, hány román él külföldön” - mondta a miniszter. (newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS