2021. július 30. péntekJudit
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lemond Boros János kolozsvári alpolgármester

2007. május 18. 12:00, utolsó frissítés: 12:00

Vélhetően a nyár közepén új magyar alpolgármestere lesz Kolozsvárnak. Boros János tegnap a Krónika napilapnak úgy nyilatkozott, az RMDSZ vezetőségének javaslatára valószínűleg a nyár közepén távozik az alpolgármesteri tisztségből. Mint elmondta, László Attila Kolozs megyei RMDSZ-elnök lenne a legesélyesebb az üresen maradó tisztség betöltésére.


A kolozsvári alpolgármester leváltása már hónapokkal korábban felmerült RMDSZ-körökben. „Egyelőre semmi sem végleges. Az is szóba került, hogy egy bukaresti intézményhez kerüljek, de nincs kizárva valamely regionális hivatal vezetése sem” – nyilatkozta Kolozsvár alpolgármestere a Krónika napilapnak.

Boros ugyanakkor elmondta, nem szívesen menne a fővárosba, inkább Kolozsváron vállalna további feladatokat.

László Attila a jelenlegi alpolgármester leköszönésével kapcsolatban arról tájékoztatott, Boros neve az Országos Lakásügynökség (ANL) több megyét koordináló területi kirendeltségének már jó ideje üresen álló vezetői tisztségének várományosaként merült fel.

„Az alpolgármester jó ismerője ennek a témának, ugyanakkor végzettségét tekintve építészmérnök – magyarázta László Attila. – Szerintünk kimozdíthatná a holtpontról a jelenleg igen akadozó lakásépítési programot.” Hangsúlyozta: a városnak és az RMDSZ-nek egyaránt prioritásai közé tartozik a szociális és az ifjúsági lakások építése.

A Borost váltó új alpolgármestert a helyi tanácsnak kell majd kijelölnie. A választások után a pártok között megkötött egyezkedések szerint a demokrata párti polgármester mellett a két alpolgármesteri tisztség egyike a liberálisokat, másik pedig az RMDSZ-t illeti meg. Az RMDSZ-nek jelenleg hat helyi tanácsosa van, közülük, mint megtudtuk, csupán László Attila lenne hajlandó vállalni az alpolgármesteri tisztség betöltését.

A megyei RMDSZ-elnök úgy véli, amennyiben Boros János valóban más megbízatást kap, az RMDSZ jelöltje a helyi tanácsban megkapja majd a szükséges szavazatszámot, ugyanis helyi szinten még mindig érvényes a liberálisok, demokraták és az RMDSZ közötti megállapodás. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS