2020. szeptember 21. hétfőMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bolojan: alaptalanul nyomoz Cseke Attila ügyében a DNA

2007. május 18. 17:31, utolsó frissítés: 17:31

Veszélyesnek nevezte Ilie Bolojan kormányfőtitkár a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vádját, mely alapján vizsgálatot indított Cseke Attila kormányfőtitkár-helyettes ellen. Bolojan szerint Cseke nem vádolható hivatali befolyással való visszaéléssel.

Bolojan kifejtette, csupán az, hogy Cseke a kiutalható kormányzati források elosztásakor meghatározott közösségeket részesített előnyben, még nem ok arra, hogy a DNA bűnvádi eljárást kezdeményezzen ellene, mert nem léteznek az eljárást megalapozó bűnügyi tényezők.

A kormányfőtitkár úgy értékelte, nem a DNA hatáskörébe tartozik a kormány vagy valamely helyi tanács, polgármester vagy megyei tanács célkitűzéseinek és kompetenciáinak ellenőrzése. Szerinte ez az első alkalom 1989 óta, amikor az ügyészség azután nyomoz, hogy egy állami intézmény milyen terveket részesít előnyben.

Másfelől Bolojan természetesnek tartja, hogy a helyiek által ígéreteik függvényében megválasztott tiszségviselők képviseljék azt a közösséget, ahonnan származnak. Ebből a szempontból bárki, aki kormányzati pénzek elosztásában illetékes, részrehajlással vádolható – magyarázta a kormányfőtitkár. Cseke ellen kormányzati források etnikai alapon való elosztásának vádjával indított eljárást május folyamán a DNA. (mediafax/szerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS