2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Geoană maradt, a szocdemek Băsescutól félnek

2007. május 21. 18:47, utolsó frissítés: 18:47

Hat órás pártvezetőségi ülés után kiderült Mircea Geoană pártelnök a Szociáldemokrata Párt (PSD) élén marad. Az ülésről kivonulva Geoană elismerte a PSD népszavazási vereségét és hozzátette, őt terheli a felelősség a kudarcért.

„Nyilvánvaló, hogy a népszavazás eredménye kudarc a párt számára. Holnap a népszavazás újabb aspektusait vizsgáljuk meg, de nyilvánvaló, hogy megoldást kell találnunk a politikai válság elkerülésére” - nyilatkozta Geoană.

A pártelnök a pártok közötti tárgyalásokat szorgalmazta átlátható parlamenti többség kialakítása érdekében, mivel szerinte a jelenlegi kisebbségi kormány túlságosan is törékeny, ezért nem is érdemes támogatni. A pártelnök azt is lehetségesnek tartja, hogy a jövőbeli politikai válságok elkerülése érdekében a PSD a Demokrata Párttal (PD) is tárgyalásokat folytasson.

Ezzel párhuzamosan Geoană megjegyezte:„nem szeretnék egy olyan Romániában élni, ahol az elnök diktálja, hogy ki jobboldali és ki baloldali. A kudarc ellenére, amelyet elismerünk, a PSD kiegyensúlyozó tényezőnek számít a román politikai mezőnyben. Ismétlem, Traian Băsescunak óriási felelőssége lesz a közeljövőben.” (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS